Šťastný presviedčal Prešovčanov, že ich predĺženou rukou do EP sú eurovoľby

07.06.2004 Celý región

Líder Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (SDKÚ) pre voľby do Európskeho parlamentu (EP) Peter Šťastný presviedčal Prešovčanov na mítingu 3. júna, že...
Líder Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (SDKÚ) pre voľby do Európskeho parlamentu (EP) Peter Šťastný presviedčal Prešovčanov na mítingu 3. júna, že ich jedinou predĺženou rukou do centra EÚ sú europoslanci.

Vyzval preto, aby voliči túto šancu neprepásli a zodpovedne si vybrali svojich zástupcov. Na míting za účasti asi 500 ľudí prišli aj ďalší predstavitelia SDKÚ - predseda strany a premiér Mikuláš Dzurinda i Eduard Kukan.
Šťastný pred tým než rečnil z tribúny bezmála hodinu rozdával autogramy na všeličo možné, čo si ľudia so sebou doniesli. Boli to hlavne knihy. Všade Šťastný dopísal známe číslo svojho dresu 26 a každého sa pýtal, či ho aj budú voliť. Ušli sa mu dokonca aj bozky na obe líca od prešovskej a československej futbalovej legendy 78-ročného a stále čiperného Laca Pavloviča. Šťastný sa mu odvďačil úsmevom a vetou: \"Ja vás poznám. \"
Dzurinda sa väčšinou prechádzal pomedzi účastníkov mítingu a zhováral sa s nimi. Viacerí mu pripomenuli, že je \"nejak často\" v Prešove. Napr. bol tu aj 30. apríla na oslavách vstupu SR do EÚ. Z pódia im potom všetkým po šarišsky odkázal, že \"pomaly každy meśac\" bude sa sem snažiť zájsť i naďalej. Občanov vyzval k účasti na voľbách.

(jj)
 

Vyberte región